TOP

#

Великобританія відреагувала на ідею Макрона відправити війська в Україну

  • Досье
  • 03.05.2024 15:51

Глава МЗС Британії проти ідеї відправити війська НАТО в Україну

Міністр закордонних справ Девід Кемерон висловив застереження щодо ідеї президента Франції Еммануеля Макрона розглянути можливість відправлення військ НАТО до України у разі теоретичного прориву фронту російських сил чи запиту від офіційного Києва на допомогу військами. Як повідомляє портал "Коментарі", свою думку топ-дипломат Британії озвучив в інтерв’ю "Sky News", перебуваючи з візитом в Україні.

Великобританія відреагувала на ідею Макрона відправити війська в Україну

На думку глави МЗС Британії, відправлення військ країн НАТО до України для боротьби з російськими силами буде "небезпечною ескалацією".

"Я не думаю, що, коли солдати НАТО вбивають російських солдатів — це правильно", — висловився міністр.

Окремо глава британського МЗС зазначив, що Європа має "два варіанти майбутнього". В одному українські сили із західною зброєю здатні витіснити російських загарбників та забезпечити "справедливий світ".

"Майбутнє, в якому Путін досягне успіху, а Україна буде відкинута назад, на мою думку, є дуже небезпечним", — так Кемерон описав другий сценарій, додавши, що зараз світ перебуває в "абсолютно вирішальному переломному моменті".

При цьому міністр визнав, що для Європи виникне велика небезпека у випадку, якщо російський диктатор Володимир Путін зможе перемогти у війні проти України.

Wiki