TOP

#

Німеччина повідомила, чи буде відправляти своїх представників на інавгурацію Путіна

  • Досье
  • 06.05.2024 12:22

Німеччина приєдналась до Чехії та Естонії щодо ситуації з інавгурацією російського диктатора Володимира Путіна.

Президент Росії Володимир Путін за результатами ЦВК РФ отримав понад 80% голосів. на так званих виборах. Таким чином, у Росії на 7 травня запланована інавгурація російського диктатора. Однак, вже кілька європейських країн оголосили, що не будуть відправляти своїх представників на цю подію.

Німеччина повідомила, чи буде відправляти своїх представників на інавгурацію Путіна

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Як передає видання "Укрінформ" речниця МЗС ФРН Катрін Дешауер під час брифінгу 6 травня повідомила, чи будуть німецькі представники присутні на так званій інавгурації Путіна.

"Німеччина не братиме участь у цьому заході", — сказала Дешауер.

На додаткове питання, чи може взяти участь в інавгурації Путіна німецький посол у Москві, Катрін Дешауер ствердно відповіла, що "ми не будемо представлені" на цьому заході у РФ.

Крім того, заступниця речник уряду ФРН Крістіне Гоффманн наголосила, що Німеччина не визнає російські вибори законними, адже вони не відповідали демократичним стандартам.

Нагадаймо, що першими європейськими країнами, які заявили про бойкот інавгурації Путіна стала Чехія та Естонія. Очільник МЗС Естонії заявив, що присутність представників його країни "немислима", а представник Чехії вказав, що відносини між Прагою та Москвою не відповідають тому, щоб бути на інавгурації російського диктатора.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент РФ Дмитрій Медведєв пригрозив трьом країнам катастрофічними наслідками.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі назвали країну, яка може натиснути на російського диктатора Путіна та змусити його закінчити розпочату Росією неспровокованою Україною війну.

Wiki