TOP

#

ЗМІ: Європейські дипломати у США готуються до можливої перемоги Трампа на виборах

  • Инсайды
  • 11.04.2024 14:11

Європейські дипломати у Вашингтоні почали шукати можливості для зустрічей із соратниками Дональда Трампа, щоб підготуватись на випадок його перемоги на наступних президентських виборах у США. Про це повідомляє CNN із посиланням на свої джерела.

За інформацією джерел, дипломати ЄС за кожної зручної нагоди – у клубах, готелях, посольствах, аналітичних центрах – ставлять питання про політичні наміри Трампа та його можливі кадрові рішення у разі перемоги на виборах, щоб далі передавати цю інформацію до своїх столиць.

Таким чином європейські чиновники намагаються передбачити дії Трампа та підготувати можливі запобіжники для НАТО та зусиль щодо підтримки України, яка обороняється від російської агресії.

У матеріалі сказано, що в посольствах з’являються неофіційні списки деяких колишніх високопосадовців Трампа, включаючи колишнього директора національної розвідки Джона Реткліффа, держсекретаря Майка Помпео, радника з нацбезпеки Роберта О’Браєна та колишнього головного радника віце-президента Майка Пенса Кейца Пекена.

Один із ексчиновників адміністрації Трампа каже, що провів близько 30 зустрічей із європейськими дипломатами, присвяченими можливим його діям у разі повернення на посаду.

CNN також звертає увагу на те, що активність напередодні листопадових президентських виборів різко контрастує з передвиборчою кампанією 2016 року, коли більшість дипломатів припускали, що переможе Гілларі Клінтон, і не докладали особливих зусиль для встановлення контактів із союзниками Трампа чи будь-якими республіканськими зовнішньополітичними колами.

Wiki