TOP

#

ЄС включить у пакет санкцій заборону на постачання ЗПГ з рф

  • Репортер
  • 23.04.2024 15:03

Країни Євросоюзу планують включити до 14-го пакету антиросійських санкцій заборону на постачання зрідженого природного газу (ЗПГ). Про це повідомив глава МЗС Швеції Тобіас Білльстрем на зустрічі глав МЗС та міністрів оборони об’єднання у Люксембурзі.

«Прийняття 14-го пакету санкцій проти росії – це один із найважливіших кроків. Ми маємо намір включити до нього заборону на імпорт зрідженого природного газу», — заявив Тобіас Білльстрем, його слова наводить Reuters.

Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс говорив, що 14 пакет санкцій можуть прийняти вже навесні. До нового пакету увійдуть заходи, спрямовані проти обходу санкцій. Проте, наголошував дипломат, процес узгодження пов’язаний із низкою труднощів.

Єврокомісія почала працювати над 14-м пакетом санкцій проти Росії одразу після ухвалення 13-го, про який було оголошено до річниці початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну 23 лютого. Під санкції підпали 106 фізичних та 88 юридичних осіб із росії, а також з Індії, Казахстану, Китаю, Сербії, Таїланду, Туреччини, Шрі-Ланки.

«Аргумент»

Wiki