TOP

#

Канада виділяє 2,1 млн доларів на виробництво БПЛА в Україні

  • Резонанс
  • 27.04.2024 18:52

На засіданні у форматі «Рамштайн» міністр національної оборони Канади Білл Блер оголосив про виділення 3 мільйонів канадських доларів (2,1 мільйона доларів США) на виробництво безпілотників українським ОПК. Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

Зазначається, що цей внесок буде зроблено у співпраці з Великою Британією.

«Українці були невпинними у своїй боротьбі за свободу, демократію та заснований на правилах міжнародний порядок, який забезпечує безпеку всіх нас. У дворічну річницю Контактної групи з питань оборони України Канада підтверджує, що буде підтримувати Україну доти, доки буде потрібна перемога», – сказав Блер.

Таким чином, Канада приєднується до ініціативи ZBROYARI: Manufacturing Freedom. Це глобальна фандрейзингова кампанія, мета якої – зібрати $10 млрд на виробництво української зброї в цьому році.

“Памʼятаю нашу першу розмову з міністром оборони Канади Біллом Блером. Це було після оголошення про виділення Україні канадських дронів – за що я, звичайно, подякував. Але також я показав Біллу українські альтернативи. Дрони, які ми можемо виготовити просто зараз, і які не поступаються канадським аналогам. Моя пропозиція була проста: закупити частину дронів для України у українських компаній. Це дозволить не лише швидко виготовити й передати Силам оборони необхідну техніку, але й підтримати економіку України. Білл зацікавився – і сьогодні ми маємо офіційне рішення Канади. Рішення, за яке я вдячний ще більше”, – сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Wiki