TOP

#

На столичному Печерську церкву «переписали» на людину з орбіти екснардепа Дубового

  • Резонанс
  • 29.04.2024 13:34

На столичному Печерську церкву «переписали» на людину з орбіти екснардепа Дубового

На столичному Печерську церкву «переписали» на людину з орбіти екснардепа Дубового

На столичному Печерську триває конфлікт навколо церковної землі: на ділянку претендують люди з оточення ексдепутата Дубового, які зносять храмові споруди.

Команда колишнього нардепа Дубового незаконно "господарює" на землях у престижному Печерському районі? Група людей, пов’язаних із колишнім членом "Батьківщини", демонтує храмові будівлі на вул. Мічуріна і перешкоджає проведенню церковних служб. Сутички на цій території продовжуються вже кілька років, коли релігійну організацію "переписали" на людину з орбіти одіозного експарламентарія.

За якою "схемою" у парафіян відбирають цінні землі у центрі Києва?

Ще у 2006 році на ділянці у Печерському районі розпочали будівництво баптистського храму "Миру, любові та єдності". За даними медіа, одним із "інвесторів" виступив скандально відомий екснардеп Олександр Дубовой. А поряд із об’єктом розташований менший церковний комплекс. Пастором тут та автором проєкту храму є Володимир Кунець.

Однак у 2020 році на місце Кунця де-юре призначили Петра Ільїна, який раніше прямої участі в діяльності організації не брав. При цьому представники парафії, які підтримують Володимира Яковича та не приймають такі зміни, стверджують, що жодного служіння Ільїн не провів, навпаки – всіляко перешкоджав вірянам.

Цікаво, що інтереси Ільїна в судовому процесі представляє адвокат Іван Джус – людина з такими ж ПІБ, за дивним збігом обставин, отримала одну із земельних ділянок неподалік. А вже за рік на цю адресу зареєстрували компанію, де серед бенефіціарів – дружина екснардепа Дубового, його дочка та сам адвокат.

різне qrxiquirriexant

stopcor.org

Wiki