TOP

#

Шеппс розповів деталі кібератаки на платіжну мережу армії Британії

  • Резонанс
  • 07.05.2024 20:58

Британський міністр оборони Грант Шеппс оголосив про план протидії нещодавній кібератаці на платіжну систему Збройних сил Сполученого Королівства і не виключив , що за нею може стояти іноземна держава. Про це він заявив під час виступу у британській Палаті громад 7 травня, передає “Європейська правда“.

Шеппс зазначив, що кібератака була націлена на підрядника Міноборони і не торкнулася внутрішніх систем відомства. Але вона призвела до витоку особистих даних військових термінової служби та резерву, а також деяких ветеранів: імен, банківських реквізитів та в окремих випадках адрес.

Міністр оборони Британії після цього оголосив про план із восьми кроків, який уряд зробив для усунення наслідків атаки. Серед цих кроків – відключення ураженої системи, початок розслідування та попередження британських військових, чиї дані можуть бути під загрозою.

“З міркувань національної безпеки ми не можемо розголошувати подробиці кібератаки, що призвела до цього інциденту. Однак я можу підтвердити Палаті, що у нас є ознаки того, що це була робота зловмисника, і ми не можемо виключити причетність (іноземної – ред.) держави”, – додав Шеппс.

Wiki