TOP

#

У Львівській ОВА розповіли, куди влучили ракети під час атаки РФ

  • Резонанс
  • 08.05.2024 07:17

За словами Максима Козицького, йдеться про газосховище на Стрийщині та ТЕС на Червоноградщині

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький заявив, що внаслідок російської атаки є влучання в Стрийському та Червоноградському районах. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода (програма «Свобода.Ранок»).

«Якщо ми говоримо про влучання – це два райони. Стрийський район, де вже неодноразово цього цього року влучали і намагаються надалі бити вороги, це газосховище. І також удар по теплостанції, генеруючій станції в Червоноградському районі», – розповів він.

За словами Козицького, після російської атаки на Львівщині немає графіків відключення світла.

«Але коли ми розуміємо, що ми входимо в літній сезон, то звичайно в нас буде дефіцит на ринку електрики. І в час пік 7-8 година ранку і 19-20 година до 22-ї години вечора – це будуть критичні години. І ми надіємося, що люди з розумінням будуть ставитись до можливих графіків відімкнення, яких на даний момент немає, але ми попереджаємо і просимо людей економити електроенергію», – сказав голова ОВА.

Він також заявив про нестачу сучасних систем протиповітряної оборони як далекого, так і середнього радіусу дії.

«Саме тому ми компенсуємо таку нестачу створенням мобільних груп – це більше 100 мобільних груп було створено лише за останніх півроку. І вони допомагають нам саме в складі ПВК «Захід» здійснювати захист українського неба. Коли ми говоримо про системи, які поставлені сучасні, їх недостатньо. Але також і розхідних частин – ракет – теж недостатньо на даний момент для того, щоб повністю закрити і мати можливість збивати будь-яку ціль, яка летить на території області», – додав Козицький.

За попередніми даними місцевої влади, цієї ночі на Львівщину залетіли 12 російських ракет, 8 з них збили.

У ніч на 8 травня російські сили завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БПЛА, застосувавши 55 ракет та 21 ударний безпілотник. Як повідомляють у телеграмі Повітряні сили ЗСУ, військові збили 33 крилаті ракети Х-101/Х-555, 4 крилаті ракети «Калібр», 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 ударних дронів.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Також через російську атаку на Кіровоградщині травмована дитина, на Київщині постраждали двоє людей.

У МВС повідомили, що сили РФ атакували 7 регіонів України – під удар потрапили об’єкти енергетичної інфраструктури, близько 30 житлових будинків, громадський транспорт, автомобілі. У Запоріжжі пошкоджена будівля пожежно-рятувальної частини.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

Wiki