TOP

#

На Закарпатті незаконно хотіли використати 7 млн грн з бюджету на реконструкцію стадіону

  • Резонанс
  • 08.05.2024 13:12

Бюро економічної безпеки, стадіон

На Закарпатті аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Закарпатській області запобігли втраті майже 7 млн грн з місцевого бюджету. Замовник договору з реконструкції стадіону відмовився від співпраці з підрядником після того, як аналітики БЕБ виявили серйозні порушення у договорі.

Про це 8 травня повідомила пресслужба відомства на офіційному порталі.

Виявилося, що посадові особи однієї із селищних рад області, ігноруючи електронну систему закупівель, підписали договір підряду на завершення робіт з реконструкції стадіону на загальну суму майже 7 млн₴

Дії обгрунтовували необхідністю замовлення додаткових робіт від компанії, яка раніше працювала над цим об’єктом. При аналізі документації співробітники БЕБ виявили, що договір на додаткові роботи був фактично укладений із іншою фірмою.

Внаслідок виявлення порушень аналітики Територіального управління БЕБ у Закарпатській області радили замовнику перевірити дотримання законодавства у сфері публічних закупівель та усунути передумови для неправомірних витрат бюджетних коштів.

Після розгляду цієї рекомендації, замовник розірвав договір підряду, підписаний без проведення тендера. Таким чином, незаконне використання 7 млн грн було запобігнуто, кошти залишилися у місцевому бюджеті.

Як повідомлялось раніше, справа про розтрату 225 млн грн на заводі "Артем" скерована до суду. Учасникам злочинної схеми розкрадання коштів на підприємстві оборонної галузі — ДАХК "Артем" (державна акціонерна холдингова компанія "Артем") загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!

Wiki