TOP

#

Припинення постачання зброї Ізраїлю є проявом «старечого моменту», - Джонсон

  • Резонанс
  • 09.05.2024 18:24

Припинення постачання зброї Ізраїлю є проявом «старечого моменту», — Джонсон

Припинення постачання зброї Ізраїлю є проявом «старечого моменту», — Джонсон

Спікер Палати представників США Майк Джонсон вважає, що в президента Джо Байдена проявився «старечий момент», коли він погрожував не давати Ізраїлю зброю, якщо прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу продовжить вторгнення в Рафах у Секторі Гази.

Про це він сказав у інтерв’ю Politico.

На думку Джонсона, коментарі Байдена суперечать його обіцянкам, які президент дав спікеру, щоб заручитися підтримкою стосовно рішення про зовнішню допомогу в розмірі 95 млрд доларів.

«Я сподіваюся – я вірю, що він (говорив) не за сценарієм, — сказав Джонсон. – Не думаю, що це те, що йому сказали озвучити співробітники. Сподіваюся, це старечий момент, інакше це було б великим відхиленням від того, що вважається там політикою».

Відповідаючи на запитання, чи відчуває він себе зрадженим через погрози Байдена, Джонсон зауважив: «Повинен сказати, що — так, відчуваю».

За твердженням спікера, посадовці адміністрації Байдена запевнили його, що повідомлення про припинення поставок зброї не відповідають дійсності й не порушують домовленості Джонсона з президентом.

За словами Джонсона, його «письмово і усно» запевнили, що не буде «жодних затримок з постачанням зброї до Ізраїлю, тому що вона конче необхідна».

Wiki