TOP

#

Прокурори підозрюють керівництво полтавської лікарні у розкраданні майже 900 тисяч гривень з держбюджету

  • Резонанс
  • 10.05.2024 17:03

Прокурори підозрюють керівництво полтавської лікарні у розкраданні майже 900 тисяч гривень з держбюджету

Прокурори підозрюють керівництво полтавської лікарні у розкраданні майже 900 тисяч гривень з держбюджету

Третя міська клінічна лікарня Полтавської міськради уклала угоду на ремонт рентгенологічне відділення з ТОВ «Алсвіт плюс». Правоохоронці отримали дозвіл у суду на огляд відділення, щоб зафіксувати порушення — вони виявили переплату у майже 900 тис. грн на вартості будівельних матеріалів. Прокурори вважають, що керівництво лікарні у змові з компанією. «Алсвіт плюс» не вперше ловлять на завищенні вартості.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

У квітні 2023 року Третя міська клінічна лікарня Полтавської міськради уклала договір з ТОВ «Алсвіт плюс». Ця компанія за 2,358 млн грн зобов’язалася відремонтувати рентгенологічне відділення.

Лікарня не проводила аукціону, як того вимагає закон, а сама обрала собі підрядника й підписала з ним угоду. У лікарні пояснили свій вибір тим, що компанія вже ремонтувала рентгенологічне відділення, але під час ремонту виникла потреба провести додаткові роботи. Через це уклали ще один додатковий договір з ТОВ «Алсвіт плюс». Зараз правоохоронці розслідують переплату на цій закупівлі.

«Проаналізувавши середньо ринкову вартість вищевказаних будівельних матеріалів встановлено, що вона на 850 206 грн нижча, ніж та, що зазначена в договорі», — кажуть правоохоронці.

Прокурори вважають, що керівництво лікарні змовилося з ТОВ «Алсвіт плюс», щоб вкрасти гроші. Наприклад, на думку правоохоронців, у лікарні створили умови, щоб укласти договір саме з ТОВ «Алсвіт плюс».

3 травня Октябрський районний суд Полтави дав дозвіл правоохоронцям перевірити рентгенологічне відділення Третьої міської клінічної лікарні міста, щоб зафіксувати можливу крадіжку бюджетних коштів.

Згідно з інформацією з YouControl, ТОВ «Алсвіт плюс» з’явилась на ринку у 2013 році. Компанію заснував грек Георгіос Асіміс. Нині фірмою володіє та керує Олександр Солов’ян із Полтавщини. Раніше журналісти повідомляли, що фірма пов’язана з Михайлом Немировським та Ігорем Еренбургом. Останній є депутатом Полтавської міської ради від партії «За Майбутнє» та очільником бюджетної комісії.

У грудні 2022 року управління ЖКГ Полтави уклало договір вартістю 1,8 млн грн на купівлю сміттєвих баків. Ціни, за якими постачальник ТОВ «Алсвіт Плюс» до кінця року має доставити замовлене, виявилися завищеними на 37%.

Також журналісти повідомляли, що Управління капітального будівництва Полтавського міськвиконком уклало договір з компанією на ремонт лікарні в місті й в цей договір включили томограф і рентген, щоб не проводити окремі торги.

Wiki