TOP

#

Сирський розповів про напрямки, де окупанти хочуть порвати оборону ЗСУ

  • Секреты
  • 06.05.2024 11:37

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів, що окупанти зосередили свої сили на Покровському та Курахівському напрямку. Саме там вони хочуть порвати лінію оборони ЗСУ і вийти на міста Покровськ і Курахове

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про складну ситуацію на Сході, а саме на Покровському та Курахівському напрямках, які є місцем головного удару загарбників. За його словами, ворог розраховує прорвати оборону українських військових та вийти до таких великих населених пунктів як Курахове та Покровськ.

Сирський розповів про напрямки, де окупанти хочуть порвати оборону ЗСУ

Олександр Сирський

"Маючи від самого початку чисельну перевагу в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, противник щоденно атакує позиції наших військ",

- підкреслив Сирський і додав, що в таких умовах головне завдання Сил оборони зробити все для утримання позицій.

Захищати рубежі військові планують, застосовуючи артилерію, дрони та використовуючи всі можливі наявні засоби. Як каже Сирський, ЗСУ такими діями планують виснажити ворога та зірвати його плани, щоб отримати трохи часу, поки готуються українські резерви.

Окрім того, головнокомандувач ЗСУ підкреслив, що неможливо командиру роти або батальйону керувати боєм за декілька кілометрів від своїх підрозділів, а також приймати виважені та адекватні рішення на відстані, особливо, коли інтенсивність бойових дій зашкалює та є високий ризик для життя бійців.

"Присутність командира відіграє вирішальну роль у підтриманні високого рівня морально-психологічного стану серед підлеглих, їхньої стійкості, впевненості у тому, що вони не кинуті напризволяще",

- підкреслив Сирський.

Також Сирський підкреслив, що ним прийнято всі необхідні рішення, які спрямовані на посилення оборони з допомогою резервів та виділення додаткової кількості ракет, боєприпасів, засобів РЕБ, а також дронів.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти готуються активізувати свої дії на фронті, і навіть піти на захоплення Харкова.

Wiki